ENTREPRISERETTSADVOKATER

En del av Codex Advokat

Les mer om og meld deg på våre kurs her!

NS 8402: Avtale om rådgivning

Også NS 8402 er utarbeidet for bruk i kontraktsforhold mellom en oppdragsgiver og en arkitekt, rådgivende ingeniør eller annen fagkyndig. Denne standarden gjelder imidlertid rådgivning og ikke prosjektering. Bruksområdet for standarden er i hovedsak rådgivningsoppdrag der det ikke er lett å forhåndsdefinere omfanget, og hvor honoraret derfor beregnes etter medgått tid. Den har derfor store likheter med regningsarbeider. Siste versjon er fra 2010 og har også endrede rammer for erstatningsansvar på samme måte som i NS 8401.

Av Codex Advokat og Entrepriserettsadvokater.no

6. desember 2017

Fremdriftsplan

De merknader som er knyttet til NS 8401 ovenfor gjelder også for NS 8402, men kommentarene til fremdriftsplan krever en viss presisering. Fordi oppdraget ikke er klart definert ved inngåelsen av kontrakten vil det være mindre relevant å lage en konkret fremdriftsplan med dagmulkt for oversittelse av delfrister og sluttfrist. Det er likevel verdt å merke seg at rådgivningsforpliktelsen er knyttet til å utføre oppdraget i samsvar med prosjektets tidsfrister. Det kan på denne bakgrunn være relevant å påvise manglende fremdrift, og dokumentere korresponderende økonomisk tap.

Vi bistår klienter over hele landet.

Vil du lære mer om oss?

Codex Advokat er et hurtig voksende advokatfirma, med en spesialisert profil. Vi er over 80 medarbeidere, og har en stor eiendom- og entrepriseavdeling på 17 advokater.

Snakk med oss

Eller still ditt spørsmål her:

Hvorfor velge oss?