ENTREPRISERETTSADVOKATER

En del av Codex Advokat

Les mer om og meld deg på våre kurs her!

Norsk Standards kontrakter og forbrukere

Norsk Standards kontrakter (NS-kontrakter) er ikke egnet dersom oppdragsgiver er forbruker og prosjektet er til forbrukerens personlige bruk. Er entreprisen ikke til personlig bruk gjelder de samme regler som mellom profesjonelle selv om oppdragsgiver er privatperson. Det gjør ingen forskjell om forbrukeren har engasjert en profesjonell prosjektleder eller ikke.

Entreprenør og forbrukere snakker sammen.

Av Codex Advokat og Entrepriserettsadvokater.no

3. desember 2020

Dersom oppdragsgiver er forbruker er det lov om håndverkertjenester eller lov om bustadoppføring som gjelder uten hensyn til hva partene har signert en avtale på. Lovene kan ikke fravikes til ugunst for forbruker. Har en forbruker signert en NS 8405-kontrakt er avtalen fortsatt gyldig, men bare så langt den ikke strider mot lovens bestemmelser.

Derimot finnes det egne kontrakter som er beregnet for oppføring av bolig/fritidshus eller for håndverkertjenester. Disse er også gitt ut av Norsk Standard, men tituleres som «Blankettskjema». For ny bolig/fritidshus benyttes Blankettskjema 3425 til 3429 alt etter hvilken type oppføring det er tale om. For håndverkeroppdrag som ikke gjelder ny bolig/fritidshus benyttes Blankettskjema 3501 eller 3502.

Vær oppmerksom på at borettslag og sameiere aldri vil være «forbrukere» i lovens forstand. De regnes alltid som «profesjonelle» og de ordinære NS-kontraktene kan benyttes. De er ikke beskyttet av lovverket på samme måte.

Vi bistår klienter over hele landet.

Vil du lære mer om oss?

Codex Advokat er et hurtig voksende advokatfirma, med en spesialisert profil. Vi er over 80 medarbeidere, og har en stor eiendom- og entrepriseavdeling på 17 advokater.

Snakk med oss

Eller still ditt spørsmål her:

Hvorfor velge oss?

  • Din sak i fokus
  • Landsdekkende
  • 20 års erfaring
  • Spesialiserte advokater