ENTREPRISERETTSADVOKATER

En del av Codex Advokat

Meld deg på vårt månedlige nyhetsbrev her!

Reviderte fremdriftsplaner

Dersom oppdragsgiver og entreprenør er enige om en revidert fremdriftsplan, må entreprenøren sørge for at det konkret fremgår at ferdigstillelsesdatoen flyttes tilsvarende.

Av Codex Advokat og Entrepriserettsadvokater.no

7. desember 2017

De fleste har en oppfatning om at dersom oppdragsgiver og entreprenør har blitt enige om en revidert fremdriftsplan, så er også datoen for når det kan kreves dagmulkt er flyttet. Det er feil.

Dersom både oppdragsgiver og entreprenør også i ettertid er enige om at de mente også å flytte sluttdatoen er det ikke et problem. Problemet oppstår når entreprenøren trodde at ferdigstillelsesdatoen var flyttet siden man hadde blitt enige om en ny fremdriftsplan uten at det fremkommer i det skriftlige materialet. Da kan oppdragsgiver hevde at den dagmulktsfestede fristen er uendret selv om fremdriftsplanen har en annen sluttdato.

En fremdriftsplan er utelukkende en planlegging av gjennomføring av en kontrakt. En revidert fremdriftsplan er en planlegging av gjennomføring av et forsinket prosjekt. Også forsinkede prosjekter må planlegges. Dagmulkten blir som utgangspunkt ikke flyttet ved man må endre fremdriftsplanen fordi prosjektet er forsinket.

Vi bistår klienter over hele landet.

Ninja Roede og Bent Kverme, foto

Vil du lære mer om oss?

Codex Advokat er et hurtig voksende advokatfirma, med en spesialisert profil. Vi er over 80 medarbeidere, og har en stor eiendom- og entrepriseavdeling på 17 advokater.

Kontakt våre advokater:

Eller still ditt spørsmål her:

Hvorfor velge oss?

  • Din sak i fokus
  • Landsdekkende
  • 20 års erfaring
  • Spesialiserte advokater