ENTREPRISERETTSADVOKATER

En del av Codex Advokat

Les mer om og meld deg på våre kurs her!

Tilbud og anbud

I alle prosjektets faser vil det være situasjoner hvor det skal engasjeres større eller mindre tilbud og leveranser.

Av Codex Advokat og Entrepriserettsadvokater.no

15. juni 2018

Alle oppdragsgivere og entreprenører vil gjennom ethvert prosjekt måtte forholde seg til avtalelovens bestemmelser om bestillinger av leveranser, forespørsel om tilbud, aksept av tilbud, og inngåelse av kontrakter.

Riktige kontrakter hindrer tvister

Dersom partene er dyktige på å forespørre om tilbud på presise premisser og kan benytte de riktige kontraktene i tilbudene, vil mange tvister kunne unngås og unødvendige tap kunne minimaliseres.

Ved å lære de riktige måter å be om tilbud på, kunne gi presise tilbud med de riktige presisjonene og vise til de best egnede kontraktene, vil det alltid medføre forbedrede resultater.

Mellom private aktører kan det benyttes NS 8400 (Anbud uten forhandling) eller NS 8410 (Anbud med forhandling). Overfor underentreprenørene bør partene benytte seg av NS 8415, NS 8416 eller NS 8417 avhengig av hvilken kontrakt som er mellom byggherre og hovedentreprenør.

Relaterte artikler

Vi bistår klienter over hele landet.

Tine Granlund. Foto

Vil du lære mer om oss?

Codex Advokat er et hurtig voksende advokatfirma, med en spesialisert profil. Vi er over 80 medarbeidere, og har en stor eiendom- og entrepriseavdeling på 17 advokater.

Snakk med oss

Eller still ditt spørsmål her:

Hvorfor velge oss?