Få 30 minutter med gratis rådgivning*
hos Codex Advokat!

En del av VVS Fagmanns fordelsprogram

Fyll ut skjemaet, så tar vi kontakt med deg.

Over 600 bedrifter fikk bistand fra Codex i 2018

Vi bistår bedrifter og privatpersoner over hele landet

* Codex Advokat er en del av VVS Fagmann sitt fordelsprogram. Som medlem i VVS Fagmann får du gratis rådgivning i 30 minutter. Gratis rådgivning gjelder 2 saker pr. medlem hvert kalenderår.

Ring 22 93 38 50

Ta kontakt med oss

  • Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
  • Din henvendelse vil bli behandlet konfiensielt

Usikker på om du trenger bistand?
Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.

Ring 22 93 38 50

Ta kontakt med oss

Ved innsendelse av skjemaet godtar jeg personvernerklæringen

  • Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
  • Din henvendelse vil bli behandlet konfidensielt

Usikker på om du trenger bistand?
Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.

Mange rørleggere kjenner ikke reglene for prisoverslag godt nok. Det medfører at arbeid blir utført som man ikke har rett til å få betalt for. Rørleggeren har full rett til å gi et prisoverslag som ikke er bindende. Da gjelder ikke reglen om at rørleggeren bare kan overskride prisoverslaget med 15 %.

Vi mener at det vil være lønnsomt for de fleste rørleggere å ha mer fokus på sluttfakturaen og sluttoppgjøret. Codex Advokat har inngått et samarbeid med VVS Fagmann for at vi skal kunne bistå virksomheten for å få bedre rutiner, unngå de unødvendige tapene og få bedre uttelling på de arbeidene man tross alt allerede har gjennomført.

Bagn Varme & Sanitær AS (BVS) bestilte «Oppmelding til praktisk fagprøve» hos HMS Vakten AS på bakgrunn en telefonhenvendelse og bestillingen ble bekreftet på SMS samme dag. Senere fant medlemmet ut at de allerede hadde aktuelle fagprøve og avbestilte. HMS Vakten AS krevde da fullt betalt for en fagprøve de ikke holdt, og på grunn av bestillingsvilkårene fant Bergen forliksråd at det skulle betales fullt ut for et kurs som ikke ble avviklet.

Mange rørleggere lager ikke egen faktura merket «Sluttfaktura» fordi rørleggeren er redd for å ha uteglemt noe i sitt krav. Når sluttfaktura er sendt kan ikke nye krav fremmes. Poenget er det motsatte – rørleggeren har alt å tjene på å sende sluttfaktura. Protesterer kunden for sent på sluttfakturaen, har kunden tapt retten til å protestere.

Har du kontroll på hvordan du som totalentreprenør må gå frem for at overtakelsen skal gå smertefritt og byggherren/oppdragsgiver ikke skal kunne nekte overtakelse?

Hvilket ansvar har du som rørlegger når kunden selv insisterer på å kjøpe inn de materialene/produktene som skal benyttes ved din gjennomføring av oppdraget. Omfatter ditt reklamasjons- eller garantiansvar også de materialene kunden leverer?

Mange rørleggere starter for seg selv, kanskje ved siden av en annen jobb, og velger da ofte å drive virksomheten gjennom enkeltpersonforetak. Enkeltpersonforetak er en enkel organisasjonsform når en prøver noe nytt, men er ikke alltid den mest hensiktsmessige organisasjonsformen ellers. 

Skjemaer og hjelpedokumenter for VVS Fagmann

Codex Advokat har utarbeidet skjemaer med logo og hjelpedokumenter for VVS Fagmann. Disse kan lastes ned og benyttes. I den grad det er ønske om andre hjelpedokumenter kan kontaktskjemaet benyttesmed ønsker. Bruk også kontaktskjemaet om det er spørsmål knyttet til de nedlastbare dokumentene.

Prøv vårt nyhetsbrev

Få ferske artikler og nyttige tips innen Entreprise direkte til din e-post.
Du kan når som helst, og veldig enkelt, melde deg av nyhetsbrevet.

Ved innsending godtar jeg Codex Advokat sin
personvernerklæring

Hva kan du forvente deg i løpet av 30 minutter med gratis rådgivning?

I løpet av en slik halvtime vil advokaten ofte kunne gi en foreløpig vurdering, herunder om det er nødvendig med videre juridisk bistand.

Codex kan bistå med alt innen entrepriserett, slik som sluttoppgjør, tilleggskrav, NS-kontrakter, løpende rådgivning, tilbudsutforming etc.

Bruk muligheten til gjennomgang med advokat tidlig i prosesser og før signering av kontrakter. Slik unngås mulige tvister. Dersom det allerede er en tvist, kan kontakt med advokat sikre best mulig håndtering fra første stund.

Ring 22 93 38 50

Ta kontakt med oss

  • Det er uforpliktende å ta kontakt med oss
  • Din henvendelse vil bli behandlet konfiensielt

Usikker på om du trenger bistand?
Kontakt oss likevel, så skal vi se om vi kan hjelpe deg med din sak.

Codex er et mellomstort advokatfirma, med spesialiserte advokater

Codex er et advokatfirma i kraftig vekst, der ikke minst hardt arbeid for våre klienter i entreprise- og eiendomsnæringen er prioritert. Vi tilbyr effektiv og løsningsorientert entrepriserettslig bistand, kombinert med konkurransedyktige priser.

I dag jobber 14 advokater og fullmektiger i vår avdeling for eiendom og entreprise. Teamet ledes av advokater med meget lang fartstid. Vi forstår bransjen! Gjennom 2019 skal vi knytte til oss personer som ytterligere styrker kompetansen, samt være posisjonert for god og løpende bistand til medlemmene i VVS Fagmann.

Ta kontakt med oss via skjemaet!

Kurs

Codex Advokat tilbyr løpende kurs der våre spesialiserte advokater er foredragsholdere. Vi kan også tilby skreddersydde kurs for din bedrift eller organisasjon. Er det mange i din bedrift som bør kurses, så tilbyr vi rammeavtaler og rabatterte priser.

Få nyhetsbrev

Ved innsending godtar jeg Codex Advokat sin
personvernerklæring