ENTREPRISERETTSADVOKATER

En del av Codex Advokat

Les mer om og meld deg på våre kurs her!

– Der vi før hadde 7 prosjektledere, har vi nå 4. Dette ser man i bunnlinjen

Det kunne bruker av det digitale befaringsverktøyet fortelle under fjorårets CHECKDagen. Verktøyet sikrer prosjekter bedre arbeidsflyt, samtidig som innholdet er kvalitetssikret opp mot det norske lovverket. 

Av Codex Advokat og Entrepriserettsadvokater.no

17. januar 2020

Våren 2019 inngikk Codex Advokat et samarbeid med CHECKD, og sørger for at den juridiske kompetansen og legitimiteten gir spesialiserte sjekklister.

I den forbindelse inviterer Codex Advokat og CHECKD til frokostseminar tirsdag 11. februar kl. 08.00, som skal gi bedrifter innsikt i hvordan digitaliseringen kan gjøre hverdagen på byggeplassen enklere, samt hvilket utbytte det kan gi – både tidsmessig og kostnadsmessig.

Byggetvister er et økende problem

– Mangelfull kunnskap om kontraktene og hvordan de skal gjennomføres bidrar til at problemet med byggetvister er dramatisk forverret de siste årene, forteller senioradvokat i Codex Advokat, Ninja Roede.

Hun legger til at dersom partene både i kontraktsforhandlinger og prosjektgjennomføringen er klar over hvilken risiko de bærer, vil de også kunne prise inn risikoen eller foreta grep for å redusere den.

– Et slikt grep er blant annet å sikre seg at varslingsrutinene er i overenstemmelse med kontrakten man har inngått. Digitalisering og samarbeidet med CHECKD vil kunne redusere disse økte tvistene.

– Vi i Codex Advokat er opptatt av at våre klienter får den beste bistanden med den mest kostnadseffektive løsningen både i kontraktsforhandlingene men også underveis i prosjektet, forteller Roede.

Customer Success Manager i CHECKD, Jon Gudmund Gunnarsson, mener samarbeidet er viktig for applikasjonen, da det gir kundene mulighet til å få ytterligere kontroll over arbeidet.

– Vi i CHECKD ser alltid etter måter å bli dyktigere på, og med dette samarbeidet ser vi at både våre kunder og vårt produkt vil kunne få stor nytteverdi.

Meld deg på frokostseminaret her

– For alle i bransjen

Gunnarsson poengterer at det er flere mindre entreprenørselskaper som har en oppfatning av at digitale verktøy som CHECKD®️ er ment for de store entreprenørselskapene.

– Dette er feil. Tjenesten er for alle i bransjen ettersom alle nyter godt av bedre kontroll og dokumentasjon av arbeidet som utføres. At digitalisering er dyrt, er dessuten en misforståelse. Vi tilbyr løsninger som er tilpasset kundens størrelse.

Gunnarsson forteller at kostnadsbesparelsen varierer fra prosjekt til prosjekt, avhengig av bruk, men at den generelle tilbakemeldingen fra brukerne viser at de sparer i:

 • God arbeidsflyt – alt skjer på ett sted
 • Kommunikasjon og oppfølging – mindre ringing og sms for å mase på arbeid
 • Dokumentasjon – alle bilder og arbeid ligger der de skal være
 • Rapportering – all data ligger klart til å hente ut kjappe og detaljerte rapporter

Sparer tid og kostnader

Applikasjonen gjør det mulig å få kontroll på arbeidet gjennom bedre oppgaveflyt og logging av informasjon ved å samle all kommunikasjon på ett sted – i én digital løsning.

– Vi er der fra første spadetak, til nøkkelen er i kundens hender, forteller Gunnarsson.

Han legger til at ved å systematisere arbeidet gjennom CHECKD har man hele tiden oversikt over alle de ulike oppgavene og hendelsene som foregår i et prosjekt.

– Prosjektledelsen kan hele tiden ha oversikt over status på byggeplass, da de med noen enkle klikk kan følge med i alle de ulike prosjektene – uavhengig av hvor de selv er. Når de skal på byggeplass kan de enkelt orientere seg om status på forhånd, slik at mye møtetid er spart i forkant. Applikasjonen hjelper også bedriften å strømlinje prosjektene sine, slik at avdelinger jobber likt, og mot samme mål.

Codex Advokat Oslo sin oppgave er å kvalitetssikre at det digitale verktøyet som tas i bruk i byggeprosjektet er i samsvar med avtaler i Norsk standard eller nedfelt i lov. Codex Advokat Oslo består av advokater med lang erfaring og med kommersiell bransjeforståelse.

Dette er CHECKD©:

 • Et digitalt befaringsverktøy for bygg-, anlegg- og eiendomsnæringen.
 • Gjør det enkelt å opprette prosjekter med punkter direkte på tegninger som kan sendes som oppgaver til håndverkere eller tas ut i rapport-form.
 • Samler all kommunikasjon, bilder og informasjon på ett sted.
 • Man kan plukke ut de funksjonene man selv ønsker å bruke.
 • Tilgjengelige moduler per 2019 er CHECKD Drawings, CHECKD Forms og CHECKD Forms pro.

Dette er Codex Advokat:

 • Anerkjent og etablert aktør i markedet.
 • Spesialiserte advokater både innenfor privat -og næringsmarkedet.
 • 80 advokater/fullmektiger.
 • Ønske om å skape tillit og senke terskelen for bruk av advokatbistand.
 • Vi leverer løsninger.

Vi bistår klienter over hele landet.

Ninja Roede og Bent Kverme, foto

Vil du lære mer om oss?

Codex Advokat er et hurtig voksende advokatfirma, med en spesialisert profil. Vi er over 80 medarbeidere, og har en stor eiendom- og entrepriseavdeling på 17 advokater.

Snakk med oss

Eller still ditt spørsmål her:

Hvorfor velge oss?

 • Din sak i fokus
 • Landsdekkende
 • 20 års erfaring
 • Spesialiserte advokater