ENTREPRISERETTSADVOKATER

En del av Codex Advokat

Les mer om og meld deg på våre kurs her!

Salg av prosjekterte boliger

Vi får stadig henvendelser fra utbyggere som skal selge prosjekterte boliger og som ønsker å kvalitetssikre kontrakter med entreprenører og kjøpere/forbrukerne. Vi ser at mange sliter med å få på plass god regulering av forpliktelser og rettigheter både opp mot forbruker, men også ned til entreprenørene/underentreprenørene.

Av Codex Advokat og Entrepriserettsadvokater.no

5. november 2019

Vi har skrevet en serie med artikler om prosjektsalg, salg av prosjekterte boliger, hvor vi kommenterer de viktigste reguleringer og forhold utbygger, entreprenør, megler og kjøper bør være klar over. Vi tar også for oss temaer som seksjonering, opprettelse av borettslag og eierseksjonssameier, litt om mva og skatt, oppgjøret og tvistehåndtering.

I første artikkel kommenterer vi litt overordnet hvordan utbygger bør tenke og hvilke avtaler/kontrakter utbygger må sikre seg før prosjektet starter.

I andre og tredje artikkel kommenterer vi hva utbygger må få inn i salgsprospekt og avtale med kjøper/forbruker. (del 1) (del 2)

I fjerde artikkel kommenterer vi hva utbygger må få inn i avtalen med entreprenøren

I femte artikkel kommenterer vi selve salgssituasjonen og oppgjøret med fokus på når utbygger kan få pengene sine, regler rundt skatt og MVA.

I sjette artikkel kommenterer vi reglene rundt seksjonering og opprettelse av eierseksjonssameier og borettslag.      Opprettelse av borettslag.

I sjuende og siste artikkel ser vi nærmere på overtakelse, reklamasjoner, mangler og tvistehåndtering ved prosjektsalg.

Senioradvokat Bent S. Kverme bistår utbyggere med å tilrettelegge for og gjennomføre prosjektsalg over hele landet, herunder gjennomføre salgene og oppgjørene ved vår egen ansatte eiendomsmegler Irene Jarland.

Vi bistår klienter over hele landet.

Ninja Roede og Bent Kverme, foto

Vil du lære mer om oss?

Codex Advokat er et hurtig voksende advokatfirma, med en spesialisert profil. Vi er over 80 medarbeidere, og har en stor eiendom- og entrepriseavdeling på 17 advokater.

Snakk med oss

Eller still ditt spørsmål her:

Hvorfor velge oss?

  • Din sak i fokus
  • Landsdekkende
  • 20 års erfaring
  • Spesialiserte advokater