ENTREPRISERETTSADVOKATER

SPESIALISERTE ADVOKATER

En del av
Codex Advokat

Ring oss: 22 93 38 50

ENTREPRISERETTSADVOKATER

En del av Codex Advokat

Sluttoppgjør fra entreprenøren

Sluttoppstillingen må inneholde alle entreprenørens krav, presisere at omtvistede krav fastholdes og ta med eventuelle konkrete forbehold.

Av Codex Advokat og Entrepriserettsadvokater.no

7. desember 2017

Entreprenøren skal fremsende en sluttoppstilling med en sluttfaktura senest 2 måneder etter overtagelse. Her skal det fremgå både betalte og ikke betalte fakturaer. Etter at sluttfaktura er sendt kan ikke entreprenøren fremme ytterligere krav med mindre det et tatt konkret forbehold i sluttoppgjøret. Alle avdrag og alle krav på tillegg bør være fakturert før sluttfakturaen slik at beløpet på sluttfakturaen bare er innestående.

Det må fremgå av sluttoppstillingen at entreprenøren fastholder et krav på tillegg som oppdragsgiveren tidligere har avvist. Det er tilstrekkelig at den fremgår av sluttoppstillingen som ubetalt. Dersom entreprenøren ikke har presisert at han fastholder et omtvistet tilleggskrav har oppdragsgiver rett til å anse kravet om tillegg som frafalt.

Vi bistår klienter over hele landet.

Vår entrepriseavdeling bistår mellomstore utbyggere, entreprenører, konsulenter, håndverkere og byggherrer. Trenger du kompetanse innen kontrakter, totalentreprise, utførelsesentreprise, offentlige eller private anskaffelser? Vi hjelper deg!

Kontakt våre advokater:

Eller still ditt spørsmål her:

Hvorfor velge oss?

  • Din sak i fokus
  • Landsdekkende
  • 20 års erfaring
  • Spesialiserte advokater